Gemeente Sliedrecht
Gemeente Sliedrecht
Industrieweg 11
3361 HJ Sliedrecht
0184 495 835 - info@sliedrechtwerkt.nl

 

Leerwerkbedrijven

Lukt het nog niet om werk te doen? Misschien kunt u dan aan de slag op een participatieplek.

U voert dan bij een organisatie nuttige en leuke activiteiten uit. In Sliedrecht zijn er verschillende leerwerkbedrijven die leerwerkplaatsen aanbieden:

De organisaties die meedoen zijn: 

Gemiva-SVG Groep

Het Leerwerkbedrijf van De Gemiva-SVG Groep in Sliedrecht is er voor mensen die tijdelijk of langdurig begeleiding of ondersteuning nodig hebben bij het komen tot (vrijwilligers) werk.

Volgens ons bestaat dat uit:

Werk aanbieden wat bij de participant zijn kwaliteiten en belangstelling aansluit en waar nieuwe vaardigheden ontwikkeld kunnen worden. Een plek hebben waar je je thuis voelt en dus ruimte is om je te ontwikkelen: een plek waar je sociale contacten op kunt doen en gewaardeerd wordt.

Meer informatie over Gemiva vindt u hier.

 
Neem direct contact op

Melson Groep

 

Wie zijn we?

Melson Groep is een kleinschalig leerwerkbedrijf gevestigd op het industrieterrein in Sliedrecht. Wij bieden verschillende werkervaringsplaatsen aan in een gezellig team van mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Bij ons krijgt iedereen de gelegenheid om in zijn of haar eigen tempo talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Een goede werksfeer vinden we erg belangrijk. Zo beginnen we elke dag gezamenlijk met een kop koffie, praten we bij en kan iedereen even zijn verhaal doen.
We werken vanuit 2 locaties midden op het industrieterrein in Sliedrecht. Onze locaties zijn gevestigd op het industrieterrein te midden van het Sliedrechtse bedrijfsleven. Voor het fruit zitten we ook weer dicht bij de boeren, die op ongeveer 10 minuten rijafstand zijn gevestigd.


Wat bieden we voor werk?

 • Voor ons fruit worden er bestellingen bij boeren opgehaald met de bus. De bestellingen worden opgehaald, uitgeladen en gesorteerd voor de klanten.
 • Boven in ons kantoor is er ruimte voor administratie en ICT werkzaamheden. Je leert met een computer omgaan en programma’s zoals MS Word, Excel, Outlook.
 • Op de houtwerkplaats kan je leren houten meubels en accessoires te maken. Je leert omgaan met verschillende soorten hout en apparatuur zoals schuurmachines, zagen e.d.
 • Er zijn werkplekken waar je kan werken aan een diploma zoals een VCA of heftruck certificaat.

Bijzonderheden

Wij geloven dat werken in een betrouwbare omgeving in een gezellig team u helpt om uzelf te ontwikkelen. Bij Melson Groep staat u als mens centraal. Aan de hand van het kennismakingsgesprek met de matchingsunit kijken we welke werkzaamheden het best aansluiten op uw talenten en in welk team dit het beste past. 
Binnen ons team wordt u te allen tijde geholpen bij uw werkzaamheden door een ervaren begeleider die u de werkzaamheden uitlegt en verstand heeft van de werkzaamheden.
 
Meer informatie over Melson Groep vindt u hier.
 
Neem direct contact op

Sociale Moestuin Sliedrecht

De moestuin is opgericht in 2010 vanuit de gedachte dat door samen te werken in een moestuin, inwoners van Sliedrecht elkaar op een laagdrempelige wijze kunnen ontmoeten. Een plek waar je ook kunt leren hoe je groenten en fruit zonder kunstmest en zonder chemische bestrijdingsmiddelen kunt verbouwen, waar je anderen kunt ontmoeten bij een gezellig kopje thee of koffie. Maar natuurlijk ook een plek waar je heerlijke, eerlijke groenten en fruit kunt kopen om thuis een lekkere, gezonde maaltijd klaar te maken.

Samen met vrijwilligers werken we op de tuin en in de wijk om te helpen bij achterstallig onderhoud van tuinen van inwoners van Sliedrecht. Hiermee doen we met elkaar ook iets terug voor de buurt en de gemeente.

We hebben een gezellige ploeg mensen. Bij ons kun je rustig wennen aan het opbouwen van nieuw dagritme of als je dat wilt volop aan de gang. Kom gerust eens langs om kennis te maken aan de Lijsterweg 70. We zijn er elke werkdag en in de winter alleen in de ochtend.

Meer informatie over de sociale moestuin vindt u hier.

Neem direct contact op

Sterk@Werk

Wie zijn we?

Sterk@werk is een kleinschalige vorm van dagbesteding voor jongeren met een beperking vanaf 16 jaar. Het bedrijf bestaat uit een bedrijfskantine in het gemeentekantoor van de gemeente Sliedrecht en een inpak-/verpakafdeling in een web fulfilment bedrijf in Molenaarsgraaf.

Wat bieden we voor werk?

 • Diverse catering- en lunchwerkzaamheden zoals het maken van broodjes.
 • Schoonmaakwerkzaamheden.
 • Inpakwerkzaamheden ten behoeve van diverse webshops.

Bijzonderheden

Ervaren pedagogen ondersteunen mensen met een beperking, afstand tot de arbeidsmarkt of die uit een ander traject komen met hun persoonlijke ontwikkeling. Dat kan voor de een zijn het voorkomen van verlies van vaardigheden, voor een ander ontwikkelen richting een betaalde baan of het verkrijgen van dagritme. We leren bij Sterk@werk met en van elkaar.

Meer informatie over Sterk@werk vindt u hier.

Neem direct contact op

Vrijwilligerspunt - Stichting Welzijnswerk Sliedrecht

 

Wie zijn we?

Het Vrijwilligerspunt biedt informatie en advies over vrijwilligerswerk en kan desgewenst bemiddelen naar een organisatie in Sliedrecht waar vrijwilligerswerk gedaan kan worden.

Voordelen van vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is onbetaald werk waarbij u maatschappelijk nuttige activiteiten verricht. Vrijwilligerswerk kan een opstap zijn naar betaald werk omdat u:

 • leert samenwerken
 • initiatieven ontwikkelt
 • concrete opdrachten uitvoert
 • een werkritme opdoet
 • vaardigheden ontwikkelt die nodig zijn voor de arbeidsmarkt
 • uw zelfredzaamheid bevordert

Inloopspreekuur

Elke maandagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur kan men terecht op het inloopspreekuur van het Vrijwilligerspunt in de Bibliotheek aan de Scheldelaan 1 in Sliedrecht. Op basis van persoonlijke interesses en ervaringen wordt gekeken naar vrijwilligerswerk wat past bij de persoon.

Meer informatie over het vrijwilligerspunt vindt u hier.

Neem direct contact op